Thuis meekijken en tijden instellen - maart 2021

✨ Nieuwe features

• Thuis meekijken op beheerde apparaten
    Het is vanaf nu mogelijk om op door de school beheerde apparaten buiten het schoolnetwerk (dus ook thuis) mee te kijken, indien de ICT-coördinator dit voor de school inschakelt, én de leerkracht voor zijn/haar eigen groep inschakelt. Handig voor leerlingen die bijv. vanwege quarantaine thuis de les moeten volgen op een door de school beheerd apparaat.
  • Instellen op welke tijden kan worden meegekeken
    Als ICT-coördinator kun je vanaf nu instellen tussen welke tijden je leerkrachten mee mogen kijken bij hun leerlingen. Binnen deze tijden kunnen je leerkrachten meekijken, buiten deze tijden vanzelfsprekend niet, en verschijnt er dus ook geen pop-up bij leerlingen. Op deze pagina leer je hoe je deze tijden kunt instellen. Standaard staan de tijden op 7:30 tot 16:00.

🚀  Verbeteringen

• Schermcontrole kan bewust worden aangezet
    Bij het activeren staat Schermcontrole standaard uit tot de ICT-coördinator dit activeert; vanaf dit moment kan de leerkracht voor zijn eigen groep het meekijken inschakelen. Dit zorgt ervoor dat de pop-up op de apparaten van leerlingen hierna pas verschijnt; door dit bewust in te schakelen geeft dit minder verwarring.
  • Naamswijziging naar Schermcontrole
    Klassenbeheer heet vanaf nu Schermcontrole; dit wordt de nieuwe naam van deze functionaliteit.

✅  Opgeloste problemen

• Pop-up verschijnt ook thuis op niet-beheerde privé-apparaten
    De pop-up zal op niet-beheerde apparaten thuis niet langer verschijnen. Hiermee nemen we eventuele onrust weg bij ouders, en daarmee ook vragen daarover die je als school niet altijd kunt beantwoorden.
  • Pop-up komt bij leerlingen steeds terug
    Wanneer een leerling zijn scherm deelt, kwam de pop-up af en toe weer in beeld. Dat is met deze release verholpen.

Heb je nog meer suggesties ter verbetering? Schiet ze dan in via onze nieuwe feedbackportaal. We lezen alles!

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onze Servicedesk. We helpen je graag verder.

Is je vraag hiermee beantwoord? Bedankt voor de feedback Er is een probleem opgetreden bij de verzending van je feedback. Probeer het alsjeblieft later nog een keer.