Schermcontrole inschakelen voor jouw school

Jouw school gaat met Schermcontrole werken, zodat je leerkrachten met hun leerlingen kunnen meekijken op Chromebooks en Windows-apparaten. Zodra deze module door je accountmanager is aangezet verschijnt er bij jou en je collega's in MOO Startportaal de tegel Schermcontrole. Deze moet jij als ICT-coördinator nog inschakelen voor jouw school.

Let op: na het inschakelen moet iedere leerkracht het meekijken voor zijn/haar eigen klas ook inschakelen.

Er zijn twee versies van schermcontrole. Wanneer je Schermcontrole opent vanuit de nieuwe MOO Suite dan kom je in de nieuwe versie van Schermcontrole. Open je Schermcontrole vanuit de oude versie van MOO dan kom je in de oude versie van Schermcontrole. De nieuwe versie wordt gefaseerd uitgerold, het kan zijn dat vanuit de nieuwe Suite nog steeds de oude versie opent. Dan zal je nog heel even geduld moeten hebben.  Op deze pagina laten we eerst zien hoe je schermcontrole inschakelt in de nieuwe versie. Klik hier om Schermcontrole in te schakelen in de oude versie.

 1. Open Schermcontrole in het menu aan de linkerkant.
 2. Klik op Instellingen.
 3. Selecteer bij Meekijken toestaan of meekijken Alleen op school mag worden gedaan (dus wanneer de leerkracht en de leerlingen op hetzelfde netwerk zitten) of Ook thuis meekijken (dus ook op door de school beheerde apparaten die zich thuis bevinden).
 4. Pas eventueel de tijden in waarop je leerkrachten mee kunnen kijken met leerlingen.
 5. Klik op Opslaan.

Vanaf dit moment kunnen je leerkrachten voor hun eigen groep meekijken inschakelen zodat zij op de apparaten van hun leerlingen kunnen meekijken.

De oude versie

 1. Ga vanuit MOO naar Apparaatbeheer.
 2. Klik in het menu links op Instellingen.
 3. Onder het tabblad Algemeen vind je de sectie voor Schermcontrole.
 4. Selecteer bij Meekijken toestaan of meekijken Alleen op school mag worden gedaan (dus wanneer de leerkracht en de leerlingen op hetzelfde netwerk zitten) of Ook thuis meekijken (dus ook op door de school beheerde apparaten die zich thuis bevinden).
 5. Pas eventueel de tijden in waarop je leerkrachten mee kunnen kijken met leerlingen.
 6. Klik op Opslaan.

Vanaf dit moment kunnen je leerkrachten voor hun eigen groep meekijken inschakelen zodat zij op de apparaten van hun leerlingen kunnen meekijken.

Is je vraag hiermee beantwoord? Bedankt voor de feedback Er is een probleem opgetreden bij de verzending van je feedback. Probeer het alsjeblieft later nog een keer.