Live meekijken bij je leerlingen

Een klas vol Chromebooks of Windows-laptops, maar geen zicht op wat je leerlingen allemaal aan het doen zijn. Met Schermcontrole kun je live meekijken met je leerlingen om zo een oogje in het zeil te houden.

In dit artikel:

• Meekijken inschakelen voor jouw groep
  • Dashboardweergave
  • Inzoomen op een leerling
  • Thuis meekijken

Let op: om live mee te kijken bij leerlingen is het van belang dat je leerlingen op een door school beheerd Chromebook of Windows-apparaat werken. Dat kun je zien doordat leerlingen met hun MOO-account moeten inloggen op hun apparaat.

Meekijken inschakelen voor jouw groep

Als je jouw groep hebt geopend, dan kun je rechts bovenin op het tandwiel klikken om je meekijkinstellingen aan te passen. In dit venster kun je:

• Live meekijken inschakelen (indien dit door je ICT-coördinator is ingeschakeld)
  • Thuis meekijken inschakelen (indien dit door je ICT-coördinator is ingeschakeld)
  • De standaardtekst wijzigen die leerlingen in beeld krijgen

Als je meekijken hebt ingeschakeld en je wilt meekijken op Chromebooks, dan krijgen je leerlingen binnen een paar seconden een pop-up te zien waarin ze hun scherm moeten delen. Pas als ze op Delen hebben geklikt verschijnt hun scherm bij jou in beeld. Als ze op Annuleren klikken, dan komt de pop-up vanzelf weer terug.

Dashboard

Als je meekijken hebt ingeschakeld  de live weergave van alle leerlingen die online zijn. Nou ja, bijna live 😉De schermen worden iedere 6 seconden ververst. Zo kun je direct zien wie er uit de pas loopt.

Een paar belangrijke dingen om te weten:

• Vanzelfsprekend zie je alleen de schermen van leerlingen die op dat moment op een Chromebook of Windows-apparaat werken
  • Standaard zie je alleen de schermen van leerlingen die op school zijn; als je ook bij leerlingen thuis mee wilt kijken moet je dit eerst inschakelen
  • Wees gerust, leerlingen kunnen niet voorkomen dat je kunt meekijken

Inzoomen op een leerling

Als je echt live wilt meekijken bij een specifieke leerling, dan kun je dubbelklikken op het scherm van een leerling.

Thuis meekijken

Als je ICT-coördinator thuis meekijken heeft ingeschakeld, dan kun je ook meekijken op door de school beheerde Chromebooks of Windows-laptops die zich thuis bevinden. Dit kun je inschakelen door rechts bovenin op het tandwiel te klikken.

Let op: op het moment dat je thuis mee gaat kijken, wijs je ouders dan op het feit dat dit alleen kan op een door de school beheerd apparaat en binnen de tijden die de ICT-coördinator heeft ingeschakeld.

Is je vraag hiermee beantwoord? Bedankt voor de feedback Er is een probleem opgetreden bij de verzending van je feedback. Probeer het alsjeblieft later nog een keer.