Pedagogische en didactische tips

Schermcontrole biedt niet alleen mogelijkheden om een oogje in het zeil te houden en in te grijpen, het biedt ook een paar pedagogische, didactische en organisatorische mogelijkheden!

Tips

Laat leerlingen draadloos presenteren

Als je leerlingen hun werk met de rest van de klas wilt laten delen, dan is dat normaal gesproken een logistieke uitdaging. Met Schermcontrole kan dat gelukkig makkelijker.

Stel, je wilt een leerling een presentatie laten geven of laten zien wat ze heeft gevonden over nachtvlinders, dan kun je op je touchscreen vanuit Schermcontrole het scherm van die leerling uitvergroten, waardoor alles wat je leerling doet en laat zien, voor alle leerlingen op het touchscreen te zien is.

Lees meer over De mogelijkheden van Schermcontrole.

Leerlingen direct op de juiste website krijgen

Bekend probleem: je zegt tegen je leerlingen dat ze in hun methode of in Google Classroom naar een bepaalde opgave moeten gaan, maar voordat ze daar allemaal zijn ben je al een tijdje verder.

Door de link naar leerlingen te versturen zorg je ervoor dat er geen tijd verloren gaat met het zoeken naar de juiste opdracht, pagina of video, en kun je direct verder met de les.

Lees meer over websites versturen naar leerlingen in het artikel De mogelijkheden van Schermcontrole.

Is je vraag hiermee beantwoord? Bedankt voor de feedback Er is een probleem opgetreden bij de verzending van je feedback. Probeer het alsjeblieft later nog een keer.